Конституционният съд прекрати срещу текстове от Закона за съдебната власт и

...
Конституционният съд прекрати срещу текстове от Закона за съдебната власт и
Коментари Харесай

Делото за законността на Бюрото на Гешев е прекратено

Конституционният съд прекрати срещу текстове от Закона за правосъдната власт и от Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, с които Бюрото по отбрана бе сложено във властта на основния прокурор и получи полицейски пълномощия.

Причината е, че в късото си битие 46-ото Народно заседание промени закона по този начин, че върна Бюрото към Министерството на правораздаването. Затова Конституционният съд, че тези промени, водят до отпадане на предмета на делото.

Днес правосъдният министър Янаки Стоилов изиска до другата седмица Висшият правосъден съвет да показа информация за материалните активи на Бюрото. Докато бе под управлението на Иван Гешев то беше незначителен разпоредник с бюджета и по тази причина всичките му притежания се водеха на прокуратурата. Това очевидно се трансформира в проблем в този момент, когато Бюрото минава към правосъдното министерство. Там то ще е вторичен разпоредник и няма да стои казусът с имуществото му. Стоилов и заместникът му Иван Демерджиев описаха в последните дни за случаи по какъв начин прокуратурата си прибира част от материалните активи на Бюрото включително и брониран автомобил. Затова Стоилов изиска Висш съдебен съвет да го осведоми какво е закупувано за Бюрото с бюджетни пари. Представляващият съвета Боян Магдалинчев опита да възрази, само че министърът не одобри причините му.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР